EN | TR

Misyon ve Vizyon

Misyon

  • Sosyal Hizmet Bölümü sosyal adaleti sağlamaya yönelik öğretim, araştırma, uygulama ve diğer bilimsel faaliyetlerde bulunur.
  • Yerel, ulusal ve küresel düzeyde karmaşık sosyal, çevresel ve ekonomik zorlukları ele almak için yetkin ve etik değerlere sahip uzmanlar yetiştirerek, adil ve eşitlikçi bir toplum yaratmaya katkıda bulunur.
  • Çağdaş eğitim yöntem ve tekniklerini kullanarak, değişen toplumsal koşullara uygun, toplumsal refah alanlarına yönelik bilgi ve hizmet modelleri üreterek bunların yaşama geçirilmesini sağlar.

 

Vizyon

Bireysel ve toplumsal refahı sağlamak için adaletsiz sosyal yapıları ve koşulları anlamanın ve ele almanın önemini kabul eden bölümün temel vizyonu; çağdaş sosyal hizmet eğitimi çerçevesinde evrensel standartları gözeterek, değişen toplumsal yapı içinde dezavantajlı nüfus gruplarına yönelik etkili müdahaleler gerçekleştirebilecek düzeyde meslek elemanları yetiştirebilmektir. Ayrıca evrensel ve yerel sosyal hizmet bilgisinin üretilmesine katkıda bulunmak, sosyal hizmet uygulamalarına ilişkin yeni politika önerileri ve uygulama yöntemleri üretmek ve ulusal ve uluslararası paydaşlarla işbirliği içerisinde kaliteli ve çağdaş sosyal hizmet eğitimini gerçekleştirmektir.